In een onontdekt stukje Nederland, tussen groen en water, verrijst het kleinschalige park Landal De Wedderplassen.

De Wedderplassen; kleinschalig en waterrijk

Dit kleinschalige park, bestaande uit slechts 38 lodges, ligt pal naast het Weddermeer, waarin je heerlijk kunt zwemmen en suppen. Aan twee kanten van dit meer is een fijn zandstrand, waar je bij mooi weer kunt genieten van het zonnetje en de kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken.

De 4-, 6- en 8-persoons lodges liggen op steenworp afstand van het Weddermeer, allemaal direct aan het water. Zo kun je vanaf je eigen vlonder de sup op stappen of een boek lezen aan de waterkant. Vanuit een aantal lodges heb je zicht over het meer.

Het park beschikt over een pannakooi en jeu-de-boules baan. Bij het clubhuis kun je terecht voor vragen en het lenen van de juiste benodigdheden, maar bijvoorbeeld ook voor een heerlijk flesje wijn met hapje als je aankomt en met elkaar wil proosten op een fijn verblijf.

Westerwolde

Landal De Wedderplassen is gelegen in het prachtige Westerwolde, vlakbij de Duitse grens, in Oost-Groningen. Bij Groningen denk je wellicht aan uitgestrekte akkers, klei en een verre horizon, maar Westerwolde is een bijzonder stukje van deze provincie. Hier geen rechte lijnen, maar slingerweggetjes met intieme stukjes hei, bos en akkerland.

Ook vind je er kronkelende beekjes, waaronder de Ruiten Aa en Westerwoldse Aa. Dit laatstgenoemde riviertje loopt langs het park en leent zich bij uitstek voor het maken van een tochtje met de kano. Maar ook wandelend en fietsend kun je in Westerwolde alle kanten op. Onderweg geniet je van bossen van meer dan duizend jaar oud, houtwallen en monumentale boerderijen.

Verrassend veelzijdige omgeving

Hoewel de natuur in dit gebied voldoende reden is om deze kant op te komen, valt er hier nog veel meer te ontdekken.

Achtergrond afbeelding